fredag 22 oktober 2010

Så här planeras kronprinsessbesöket på Gothia Science Park.

Mottagningen sker innanför huvudentrén i portalen. Till vänster väntar en utställning(Skövde kommun) där också pressuppbådet är placerat. Sedan följer en Högskole-presentation som sker i ett demonstratorrum längre in i byggnaden(motsatt sida). Därefter leder rundvandringen till konferensavdelningen på högra sidan av byggnaden. Där presenteras fyra Gothia-företag, bland annat dataspel. Besöket avslutas med ”afternoon tea” som serveras i Restaurang Orangeriet bredvid huvudentrén. Utgång sker också vid huvudentrén.

/Emilie

Genrep inför morgondagen

Det kommer att ske en hel del genrep här på Gothia Science Park i Skövde inför Kronprinsessparets besök imorgon. Varenda minut är viktig och allt måste vara väl förberett. De ska förbereda allt i minsta detalj hur allt imorgon ska vara, exempelvis, vart mottagning ska ske, vart pressingång ska vara, vem som ska vara dörrvakt...Ja, det är bara en bråkdel av allt som ska förberedas inför det kungliga besöket.

 

/Therese

Du glömmer väl inte?

Att nu i helgen så spelar Skövde HF i Europacupen!

Lördag och Söndag klockan 16.00 i Arena Skövde.


/Therese

Gamex – Sveriges första spelmässa

Den 4-7 November kommer Sveriges första spelmässa, Gamex att äga rum i Kista i Stockholm. Gamex är en spelmässa där spelföretag och högskolor med spelutbildning kan visa upp sig. Skövde kommer att medverka, då i ett samarbete med Skövde kommun, Högskolan i Skövde och Gothia Science Park. Fyra av spelföretagen från Skövde som kommer medverka i mässan är Ludosity Interactive, That Game Studio, Coffiee Stain Studios och Pieces Interactive. Dataspels-Skövde” kommer att kalla sig för Sweden Game Arena. Vill du veta mer? Gå in på länken nedan.


www.kistamassan.com




/Therese

Snö!

Snön har nu lagt sig i Skövde! Mysigt för en del och hatat av andra, för min del så tycker jag att det är lite uppiggande och ganska mysigt, så länge det inte blir slask och för kallt! Tog lite kort nu på praktiken, var ute i en kvart och det räckte för att frysa ihjäl om händerna, så kallare behöver det inte bli tack!








































/Therese

Våga testa dina idéer!

Idétrampolinen är något för dig som funderar på eget företag, utan några risker! Idétrampolinen ger dina tankar om eget företag en ärligt chans. Ungefär 250 idéer testas varje år och din kan bli en av dem! Det är kostnadsfritt för dig och du får professionell hjälp, genom föreläsningar och en egen jobbcoach. Spelföretaget Stunlock Studios testade sina idéer hos idétrampolinen, idag har de lyckats och ska snart släppa ett spel på världsmarknaden! Gör som Stunlock, våga testa du med!

 
/Therese

Immersive Learning AB

Namn: Immersive Learning AB
 
Beskrivning: Immersive Learning är ett spelföretag som inriktar sig på utbildningsspel. Vi leverar kvalitetssäkra utbildningar som engagerar och kan användas var som helst, när som helst. Vi startartade vår verksamhet 2008 i och med utvecklingen av Testament med Svenska Kyrkan som kund (testamentgame.bibelsallskapet.se), vi har sedan fortsatt med målet att bli bäst på interaktiva läromedel. I nuläget arbetar vi med ett spel åt IHM Business School och ett spel åt Högskolan i Skövde som finansieras av KK-Stiftelsen.
 
Släppta spel: Testament
 
Senast släppt: Testament sommaren 2010
 
Populärast: Testament
 
Team: Fredrik Andreasson VD, Erik Ambring Designer/Projektledning, Erik Sjöstrand Designer/Projektledning, Kalle Dahlin Designer/Projektledning, Richard Svensson Programmering, Jimmy Magnusson Programmering, Simone Martini Grafiker, Lisa Lenkel Grafiker

/Emilie

King Kiwi Games

Företagets namn: King Kiwi Games

Kort beskrivning om företaget:
King Kiwi games är fortfarande i ett startuppskede och startas av sex kompisar som har gått på datorspelsutbildningen på högskolan i skövde, och av en programmerare från Turkiet som för tillfället håller på att ta sin Mastersexamen på högskolan. King Kiwi Games utvecklar marknadsanpassade casual-spel till mobila och web baserade plattformar.

Hur många spel släppta:
0
Senast släppt:
0
Populäraste spelet:
0
Team medlemmar:7

/Emilie

torsdag 21 oktober 2010

Dead By April i Skövde

Det händer mycket nu i Skövde! Fredag 5 November kommer Dead By April hit till staden med ett nytt och fräscht album som släpps nu i oktober. Tycker dom har nått stor framgång på bara 3 år då dom 2009 slog igenom med låten "Losing You". Nu har dom ju dessutom en stor europaturné som väntar!
Spelningen här i Skövde kommer ske på Valhall i kulturhuset och åldersgränsen är 13 år (barservering 18).
Mer info om biljetter och tider hittar i på http://www.vastsverige.com/sv/skovde/products/88651/Dead-By-April/

/Emilie

Genrep inför kungligt besök

På lördagen den 23 oktober när Kronprinsessan och Prinsen kommer till Gothia Science Park kommer tre spelföretag att presentera sig och visa upp ett spel. Vi har pratat med Piecesinteractive som är ett av spelföretagen.

 Vi började med att fråga Piecesinteractive vilket spel de har tänkt att visa upp. De hade inte riktigt bestämt sig ännu men det lutar åt Fret Nice, som är lite unikt då man har en gitarrkontroll. När de ska pressentera sitt företag kommer de att ha ynka två minuter på sig! Hur ska de då förbereda sig inför det? Jo, de ska bland annat ställa upp en monter, idag eller imorgon, genrep såklart och så ska de även öva på hur man ”tilltalar” Kronprinsessparet och även andra formella ord som kan vara bra att kunna.


De tycker att detta kommer bli riktigt kul men tror dock inte att detta hjälper deras företags marknadsföring på något sätt men däremot för Gothia Science Park. De tror att detta kan göra att parken uppmärksammas något mer och drar åt sig blickar.


Vi tackar Piecesinteractive som tog sin tid att svara på lite frågor och vi önskar dem lycka till på lördag!




/Therese, Elin och Emilie


Tuff drabbning för IFK Skövde

Imorgon spelar IFK Skövde hemma mot Lugi HF. Det kommer bli en bra match och Arena Skövde kommer minst sagt vara laddat. Det är första gången dessa lag drabbar samman denna säsongen så det blir extra spännande att se hur matchen kommer sluta. Så klockan 19.00 imorgon tycker vi att du borde befinna dig i Arena Skövde för en rafflande match mellan IFK Skövde och Lugi HF. Förköp av biljetter görs hos Turistcentrum på Sandtorget eller via deras telefon 0500-44 66 88.
Vi ses imorgon!

/Elin

Twistedmind Studios

Fick in ännu mer svar på vår enkät idag!


Företagets namn: Twistedmind Studios

Kort beskrivning om företaget:
Satsar på att tillverka spel med en djupgående och meningsfylld story

Hur många spel släppta:
0

Senast släppt:
-

Populäraste spelet:
-

Team medlemmar:
Johan Linders
Peter Karlsson
Simon Ernstedt
Peter Zippert
Fredrik Heiner

//Emilie

Världsklass i Arena Skövde

Nu till helgen spelar Skövde HF Europacupen i Arena Skövde. Det kommer bli en fight utan dess like mellan Skövde och motståndarna Gorodnichanka från Vitryssland. Det kommer under helgen att vara två stycken sammandrabbningar, en på lördagen och sedan en returmatch på söndagen. Matcherna startar klockan 16.00 båda dagarna. Kom till Arena Skövde i helgen för att se handboll i världsklass!


/Elin

Kronprinsessan och Prinsen - besök nu på lördag!

På lördag gäller det! Du glömmer väl inte att Kronprinsessan och Prinsen kommer på besök här i Skövde på lördag. De kommer som sagt vara i Skövde, på Gothia Science Park mellan klockan 14.30 och 15.30.

 

/Therese Almgren

Ljus i höstmörkret

Har du någon gång vandrat genom en stad i höstmörkret med ljus runt om dig, ljus i olika färger och utseenden, känt känslan av lugn, bara njutit av den mysiga känslan av att vandra genom staden, mitt i den kalla och mörka hösten? Om inte, då har du inte upplevt Stad i ljus, i Skövde!

Den 18 till den 20 november är det tid för Stad i ljus i Skövde och det kan du bara inte missa, du som redan upplevt Stad i ljus vet förhoppningsvis redan hur underbart fint det är, men detta året blir det ännu finare! Nytt för i år är att du kan njuta av Stad i ljus i sittandes om du föredrar det, då du kan åka genom staden i ett evenemangståg. Denna upplevelsen är inget du vill missa så boka redan nu datumen 18-20 november i din kalender!
För att se lite bilder från förre årets stad i ljus, gå in på länken nedan.




/Therese

Då håller väl koll på vad som händer i Skövde?

Nästa vecka händer det en hel del med spännande och roliga evenemang. Den 27 oktober är det inspirationskväll med modevisning för tjejer i alla åldrar. Denna inspirerande kväll börjar klockan 19.00, den 27 oktober i Horns Bygdegård.

Men för dig som inte är intresserad av modevisning, kanske är mer intresserad ev en Elevkonsert? Samma tid, alltså klockan 19.00 den 27 oktober är det Musikskolans elevkonsert, som kommer att vara i Wennerbergssalen! För att veta mer och kanske få ännu bättre koll på vad som händer i Skövde kan du klicka på länken nedan, för detta är bara en bråkdel av vad som händer i Skövde!



/Therese