fredag 29 oktober 2010

Nyöppnat i Skövde

Ett nytt Café öppnade idag i Skövde, med namnet Café loppis. Så jag och Elin drog dit och kikade. Café loppis består av en övervåning och en undervåning med en massvis med loppisgrejer och ett litet fik på övervåningen. Du ska framförallt besöka Café loppis om du gillar som namnet avslöjar, loppis, för där finner du en hel del grejer. Du kan även ta en liten fika medan du kikar runt. Fiket är nog ingen stor hitt för dig som bara är ute efter fika, men det är våra åsikter. Vi tycker i alla fall att du också borde gå dit och få din egen uppfattning!

















/Therese

Café Loppis

Jag och Therese har precis varit och kikat på ett nyöppnat cafét här i Skövde. Det är ett café som är kombinerat med en stor loppis. Det är Skövde AIK och två tjejer från samhällsprogrammet på västerhöjd som har startat upp det. Cafét ligger i Norma Jean's gamla lokal, mitt emot Hem & Hobby och bredvid Kebabhouse. Strax kommer en liten recension om vad vi tyckte!

/ Elin

Ett steg mot EM 2012

Igår vann Sverige sin första match i EM-kvalet mot Montenegro. Detta underlättar såklart i det fortsatta kvalet. I sveriges grupp ingår Montenegro, Slovakien, Israel och självklart Sverige. De två främsta lagen när alla matcher är spelade går vidare till EM i Serbien. Sverige möter på söndag Israel borta i Rishion Le Zion. Vinner Sverige denna är vi på god väg att nå till EM 2012 i Serbien. Vi önskar det svenska landslaget stort lycka till på söndag!

Tabell
Slovakien 2
Sverige 2
Montenegro 0
Israel 0

/ Elin

Svensk seger i EM-kvalet!

Igår spelade Sveriges handbollsherrar EM-kvalmatch i Kristianstad. Montenegro besegrades efter en rafflande kamp med 30-27. IFK Skövdespelaren Andreas Nilsson gjorde debut. Han spelades både i anfall och försvar och gjorde en godkänd insatts i denna tuffa miljö, som är helt annorlunda än Elitserien! Bra kämpat, Sverige och Andreas Nilsson!
 


/Therese

torsdag 28 oktober 2010

Talare till Swedish Game Conferance är klara

Stefan Lampinen har 20 års erfarenhet av spelbranschen och har jobbat med Nokia, Microsoft och Electronics Arts. 2008 fick han priset Lifetime Achievement Award från MTDS för sina insatser till spelindustrien. En annan talare som är klar är Craig Howe som har ansvarat för marknadsstrategier för mer än 70 spel, bland annat Crash Bandicoot och Metal Gear Solid. Utöver dessa två kommer även Adam Boyes, Wissam Kahi och Stephen Mahaley att agera talare.

/ Elin

De är redo!

Alla spelföretag är redo för Gamex – spelmässan som äger rum i Stockholm, Kista den 2-7 november. Alla förberedelser är nu klara, montern är klar och allt marknadsföringsmaterial skickades idag iväg till tryckeriet. De är laddade!

Vill du också dit?

Läs mer om Gamex på www.kistamässan.com

/Therese

Höstlovet närmar sig!

Snart är det höstlov och Halloween! Ska du kanske bara ta det lugnt på lovet eller hitta på något?

En kul aktivitet här i Skövde kan vara att besöka Balthazar, en sinnesverkstad, för alla åldrar! Balthazhar har som syfte att väcka nyfikenhet för naturkunskap och teknik. På Balthazar fnns det gott om klurigheter, experiment och mycket mer! Tveka inte på ett besök! Mer om Balthazar finner du på: www.balthazar.skovde.se

En spökpromenad kanske är passande nu när det närmar sig Halloween? Idag, den 28 oktober bjuder Skövde Brukshundsklubb på en spökpromenad med hund, där spöken rör sig och läskiga ljud hörs längs vägen. Spökpromenaden kommer vara en tipspromenad med fina priser! Alla är välkomna och ingen anmälan behövs. Spökpromenaden börjar klockan 18.00. Läs mer på: http: http://www.skovdebk.se/


/Therese

Missa inte!

VM i handboll kommer att profileras med hjälp av en monter i Arena Skövde under Skadevi Cup som är den 5-7 november. Missa inte detta då en del av handbolls VM kommer att spelas här i Skövde under Presidents Cup den 22 och 24 januari. VM i Handboll startar 13 januari och då spelar Sverige öppningsmatch i Scandinavium. Biljetter till alla matcher finns att köpa på ticnet.se. För speldagarna i Skövde går det även att köpa biljetter på Turistbyrån.



/Therese

Vägen till EM i Serbien

Idag spelar Sverige den första kval-matchen till EM i Serbien 2012. Den spelas i Kristianstad och motståndet står Montenegro för. Matchen sänds live på TV4 SPORT med start 19.15 så missa inte detta. Kvalet spelas i tre stycken omgångar. Slutet på oktober, samt i mars och juni nästa år. Alla möter varandra två gånger. En på hemmaplan och en på bortaplan. I Sveriges kvalgrupp ingår Montenegro, Israel och Slovakien. Förrutom matchen som spelas ikväll så spelar Sverige mot Israel på söndag. Den matchen spelas på bortaplan i Rishion Le Zion, Israel. Sverige har bara mött Montenegro två gånger tidigare och vunnit båda, detta bådar gott inför ikväll. Vi önskar det Svenska landslaget lycka till och en extra lyckospark till Andreas Nilsson från IFK Skövde.

Matchen börjar alltså 19.15 och sänds i TV4 SPORT så missa inte detta!

/ Elin

Stor ungdomstrunering i handboll!

Snart är det Skadevi Cup (5-7 November), som är en av Sveriges stora handbollsturneringar för ungdomar, födda 1994 eller tidigare. Cupen anordnas av IFK Skövde HK för 34:e året i rad! Matcherna spelas i Skövde, i Arena Skövde och i övriga idrottshallar.

Vill du läsa mer om Skadevi cup? Gå in på länkarna nedan.




/Therese