fredag 1 oktober 2010

Gratis statsbussar!

Du missar väl inte att alla stadsbussar i Skövde är gratis nu under shoppinghelgen! Nu kan du till exempel enkelt åka mellan Commerce och Elins Esplanad, dessutom helt gratis!










/ Therese

Spelarintervju




















Namn: Niklas Forsmo
Ålder: 27
Position: Högernia
Klubb: IFK Skövde

Vilket lag tror du kommer vinna VM?
Frankrike.
Hur långt kommer Sverige att komma?
Andra gruppspelet, kanske semifinal om de vinner rätt match.
Vem är favoritspelaren i svenska landslaget?
Dalibor Doder.
Vad ser du mest fram emot under VM?
Se bra handboll i Sverige i fulla hallar.

Spelarna ser fram emot VM

Regerande världsmästare är Frankrike, när vi frågar några av IFK Skövdes Herrars Handbollselit är tipsen lite delade. Några tror stensäkert att Frankrike tar hem det även denna gång och en annan tror att Danmark och Kroatien är en heta kandidater. När vi frågar dem hur långt Sverige har kapacitet att gå så är alla enade, de tror att vårt blågula lag kan gå till det andra gruppspelet, men förhoppningarna om att de kan gå ännu längre finns också. Vinnaren är inte det viktigaste för det som spelarna mest ser fram emot är att få se riktigt bra handboll här i Sverige och att hallarna ska vara fullsatta, dessutom att tv-tablån ska vara fullspäckad med handboll.
Vilket lag tror du tar hem fighten?

torsdag 30 september 2010

Intervju - Sebastian Badylak

Vi intervjuade Sebastian Badylak om Swedish Game Conference och om honom själv.
Hur många förväntas komma till konferensen?
Vi räknar väl med ungefär 50 studenter och dataprogrammerare, 50 dataspelsutvecklare och 20-30 personer från Serious Games och myndigheter.
Får vem som helst vara med på konferensen?
Eftersom konferensen är inriktad på affärer inom spelmarknaden så är det kanske inte så intressant för utomstående, men spelföretagen visar ju upp sina spel och produkter,
så visst kan den som har intresse vara med. Vi hoppas på speljournalister.
Vad är syftet med konferensen?
Att låta folk från spelsverige träffas och lära sig om industri och affärsrelationer inom spel.
Så man kan säga att ni vill förena spelsverige?
Ja, så kan man absolut säga. Haha, tack för den benämningen.
Hur länge har du arrangerat SGC?
Det är första gången faktiskt.
Är SGC en stor konferens jämfört med de andra i Sverige?
Nej, jag skulle nog säga att det är en av de minsta faktiskt.
Hur länge pågår den?
Det är en heldag, från halv tio till klockan sex.
Du som är projektledare, vad gör du i praktiken?
Jag sprider info, ser till att saker händer, fixar montrar och lokaler, hittar, kontaktar och motiverar föreläsare.
Har du någon hjälp med det?
Ja, jag har mina kollegor som hjälper mig, det har jag.



Om Sebastian:
Fullständigt namn: Sebastian Badylak
Ålder: 27
Yrkestitel: Projektledare
Fritidsintressen: Dataspel. Spelar mest First Person Shooter.
Bor: I skövde, lägenhet.






/ Viktor och Emilie

Årets julklapp

Glöm laxen, julosten och fruktkorgen! Konceptet med Årets Julklapp är under framtagande. Det blir ett snyggt presentkuvert med VM-biljetter som man kan ge anställda, vänner, kunder eller liknande. Klart under oktober. Mer info kommer alltså, håll utkik.

Spelprogram med tider för avkast


Nu har IHF fastställt matchtider för Preliminary Round och placeringsmatcherna. Det som återstår är matcherna i Main round och de kommer att spikas först efter Preliminary Round (20 jan). När det gäller semifinalerna kommer den ena att gå klockan 18.00 och den andra klockan 20.30. Det är dock inte bestämt om första matchen ska spelas i Malmö eller Kristianstad. 
Spelprogrammet har skickats ut till de deltagande lagen. Tiderna är publicerade på http://www.handball2011.com/

Anmälan för Swedish Game Conferens!

Hej alla! Snart är det dags för Swedish Game Conference på Gothia Science Park i Skövde. Konferensen kommer att handla om Affärer och marknad inom industrin för underhållningsspel och Spel för träning av framtidens ledare samt framtidens lärande företag.
Det här ger er intresserade chansen att få lyssna på Inspirerande föreläsningar om affärsnyttan i Serious Games, få en inblick i spelmarknaden och dess affärsmöjligheter och mycket mer!
Om ni undrar hur mycket det kostar så ligger konferensavgiften på 995kr (€100) för varje person från företag och organisationer och 795kr (€80) för personal på akademier. Då ingår keynote, samtliga seminarier/workshops, expo med speldemos, lunch, frukt, kaffe och middag.
klicka på länken för att komma till anmälningssidan: www.gspgames.com/register

(Glöm inte att anmälan är bindande.)
Konferensen sker den 9 november och anordnas av Gothia Innovation AB genom ett samarbete mellan spelklustret Gaming For Exellence och the Game Incubator samt Ingame Lab på Högskolan Skövde.
Upplev detta inspirerande event! Vi ses.
Sponsorer för eventet

Västra Götalandsregionen
Tillväxtverket
Innovationsbron
Vinnova
Europeiska Regionala utvecklingsfonden
/ Emilie

Jörgen tippar lagen i Arena Skövde

Handbolls-VM spelas den 13-30 januari 2011. En del av mästerskapet spelas i Arena Skövde: President´s Cup. Speldagar är 22 och 24 januari. Vilka som drabbar samman, det vet vi inte än, men Jörgen Lindbratt på Västergötlands Handbollförbund har ett initierat tips.


/Therese

Träffa IFK Skövdes elitspelare och prata VM i handboll

IFK Skövdes elitspelare finns på Elins Esplanad imorgon fredag mellan klockan 12-15. Alla besökare har den stora äran att få en autograf och en pratstund med Skövdes elitspelare! I samarbete med IFK Skövde kommer vi (Therese, Emilie, Elin och Viktor) att informera om handbolls-VM, som spelas 13-30 Januari i Sverige. En del av världsmästerskapet, President´s Cup, spelas i Skövde och speldagar är 22 och 24 Januari. Köp biljetter redan nu till handbolls VM på ticnet.se eller Turistcentrum i Skövde. Massor med handbollssnack på Elins Esplanad imorgon, varmt välkommen!

http://www.facebook.com/pages/Handbolls-VM-2011-Skovde/122155894506763?v=wall#!/pages/Handbolls-VM-2011-Skovde/122155894506763?v=wall

/Therese

VM-fest för unga handbollslirare

Mellan 13-30 Januari 2011 är det VM i handboll och detta ska firas med en VM-fest. Vi börjar redan nu under hösten och vintern. VM-festen innebär bland annat en klasshandbollsturnering för årskurserna 2, 3 och 4 där segrarna i varje årsklass går vidare till ett finalspel, lilla VM!
   Finalspelet i Lilla VM spelas samtidigt som en av speldagarna i ”riktiga” Handbolls VM, i Arena Skövde, lördagen 22 Januari. Varje finallag kommer att få representera ett landslag och får matchtröjor med respektive lands färg. Lilla VM anordnas av Västergötlands Handbollsförening i samarbete med skolor i Skaraborg.
Om du vill veta mer om Lilla VM kan du kontakta Jenny Granström på Västergötlands Handbollförbund, telefon 010-4764196.
Missa nu inte när lilla och "riktiga" handbolls VM äger rum på Arena Skövde!


/ Therese