fredag 19 november 2010

Fiket

Här är en bild på fiket inne på Gothia Science Park. Här sitter man och myser bland annat när man äter frukost. Mycket trevligt och mysigt är det här!


















/Therese

Missa nu inte det!

Ja, som Elin precis har nämnt så är det kulturnatt ikväll! Missa nu inte detta du som tycker detta låter intressant! Om du vill ha mer information innan det börjar, hur programmet för kvällen kommer att se ut så kan du gå in på kulturhuset i Skövde, eller på hemsidan som Elin tipsade om!




















/Therese

Arena Skövde - Där allting händer

Jag och Therese var på Arena Skövde nyss och kollade in läget. Det var full fart och mycket folk. Det är i denna hall som en del av Handbolls VM kommer att spelas. Hallen ni ser är där allting kommer hända. Damerna har sitt genrep inför EM den 5 december och Herrarnas VM kommer att spelas i just denna hall. Mycket på gång nu för Arena Skövde!!



/ Elin

Ikväll

Jag vill rekomendera några saker inför ikväll. Marianne Lindberg De Geer's utställning Under Belägring är en vacker och väldigt rolig utställning som garanterat kommer få era läppar att le. Efter att ni kollat på utställningen kan ni gå till konstverkstaden och prova på att måla och tillverka konst själva. En annan sak som jag tycker ni borde gå på är improvisationsteater med Rattle, de är jätteroliga. De improviserar och det kan bli hur galet som helst! För att se hela programmet klicka er in på länken nedan:


/ Elin

Kulturnatt

Idag arrangeras Kulturnatt för tionde gången. Det händer någonting för alla, stora som små. Programet är fullspäckat och de flesta salar i Kulturhuset är fulla med aktiviteter. Allting startar klockan 18.00 och det finns aktiviteter fram till midnatt. Då kan du ta en promenad genom staden och njuta av Stad i ljus. Vi ses i Kulturhuset ikväll!

Plats: Kulturhuset Skövde
Tid: 18.00 – 00.00


 


/Elin

Arena Skövde

Här kommer lite bilder från Arena Skövde.

Arena Skövde har en trevlig ljus miljö med mycket växter.


Här kan du se vart allt finns på Arena Skövde. Klicka på bilden för större bild.



Så här se Arenans fik ut, som ligger utanför upplevelsebadet,


















/Therese

Bilder

Jag och Elin har bland annat varit en sväng på Arenan, där jag tog lite kort. Jag tog även lite kort inne på Gothia Science Park och lite till... Bilder kommer snart!

/Therese

Skynda att fynda

Elin skrev nyss att Intersport har ett bra erbjudande på ett par skor just nu, inte nog med det har dem halva priset på hokeyutrustning! Kanske perfekta julklappen? Eller helt enkelt till dig själv?

Åk till Intersport i Skövde och fynda!


/Therese

Nya skor?

Är du ett fan av handboll eller känner någon som är det? Just nu säljer Intersport en sko vid namn Asics Asicsi Gel-Approach för endast för 900 kronor. Ordinarie pris är 1100 kronor. Den perfekta julklappen för den som gillar handboll eller innebandy då den är stabil och har en suverän stötdämpning. Åk till Intersport och fynda!





/ Elin

torsdag 18 november 2010

Ludositys populära trädgårdstomte


Ludosity Interactive utannonserade 17 november att dess spel Garden Gnome Carnage har nu spelats över 2 miljoner gånger i flashportaler världen över! Nu finns det också tillgängligt på Xbox live Inde Games.
Spela spelet eller kolla in Xbox marketplace http://ludosity.com/ 
/Emilie

Tau

Du kommer väl ihåg Tau? Du vet, hon som är VD för Stunlock och skulle på Promotion-turné för sitt spel Bloodline Champions sist vi skrev om henne. Vi pratade lite med Tau idag om hur det har gått med förhandsbokningarna på spelet hittills.
"Det har gått som väntat. Jag kan inte säga några siffror, det är hemligt. Vi förväntar oss en större rush när spelet släpps."

Bloodline Champions släpps första kvartalet 2011.

/Viktor

Sveriges grupp i handbolls EM

7 – 19 december är det EM i handboll för Sveriges damer i Norge. Sveriges grupp består av Tyskland, Holland och Ukraina. Första matchen spelas den 7 december för de svenska tjejerna och då är det Tyskland som står för motståndet. Den matchen startar 17.25. Match två är dagen efter alltså den 8:onde december även den klockan 17.45 och då är det Ukraina som ska få känna på tuffa tag. Den sista gruppmatchen spelas den 10 december mot Holland även den matchen startar 17.45.

Vi önskar all lycka till våra svenska damer!!

/ Elin
Vi intervjuar några av företagen som var närvarande på Gamex och Swedish Game Conference.
Idag pratade vi med Johan Hellberg, VD för Pieces Interactive.

Vad fick erat företag ut av mässan?
Det var chansen att se hur spelarna reagerar, vad de tyckte om spelet vi visade upp. Det var en annorlunda upplevlse, jag brukar inte vara på konsumentmässor.

Var det någonting på mässan som inspirerade er?
Ja, det var kul att träffa spelpubliken. Det har inte funnits nån chans att träffa spelpubliken innan, då fick man åka till Tyskland för att göra det.

Hade ni trevligt?
Det var tröttsamt och hög ljudnivå, men det var trevligt annars. Långa dagar, men det funkade.

EM-truppen är uttagen

Svenska landslagets EM-trupp är nu uttagen. Från Skövde HF är en spelare uttagen och det är Therese Wallter. Linnea Torstensson är en annan gammal skövdetjej som är uttagen! Vi önskar ett stort lycka till i december. Nedan ser ni alla som är uttagna:
Gabriella Kain, Cecilia Grubbström, Matilda Boson, Kristina Flognman, Isabelle Gulldén, Nathalie Hagman, Jessica Helleberg, Therese Islas Helgesson, Anna-Maria Johansson, Jamina Roberts, Sabina Jacobsen, Linnea Torstensson, Angelica Wallén, Therese Wallter, Johanna Wiberg och Annika Wiel Fredén.

/ Elin

Julkonsert

Det närmar sig jul och redan nu kan du planera inför en julkonsert! I skövde den 3:e december är det Christer Sjögrens julkonsert och den 17:e december är det Julkonserten 2010. Något som låter intressant? Du kan läsa mer om konsererna på http://cityguide.se/skovde/. Du kan redan idag beställa biljetter! (http://www.ticnet.se/)

 
/Therese

Julmarknad

Den 27-28 november är det Julmarknad i Skövde! Missa inte Julstämning med marknadsstånd, jultåget, ponnyridning, glögg, pepparkakor och mycket mer!



/Therese

Stad i ljus

Idag blir det mysigt i Skövde, för idag är det stad i ljus! Kom till Skövde när det är mörkt och upplev alla fina ljus! Stad i ljus kommer vara till och med 20 november.


/Therese

Genrep i Arena Skövde

Den 4 december brakar det loss i Arena Skövde. Sveriges damlag har då genrep inför EM som spelas i Norge 7 – 19 december. De tar sig an det tuffa laget från Kroatien och vi kan räkna med en kamp utan dess like. Denna match blir inte bara ett genrep för det svenska landslaget utan även för Skövde. Det blir en förberedelse inför matcherna i herrarnas VM i januari. Avkastet den 4 december är klockan 14.30 och biljetter finns att köpa på ticnet eller turistbyrån i Skövde.

Missa inte detta!

/ Elin

Bilder från Swedish Game Conference





Bilder från Gamex

 




/Therese

Två månader kvar till invigning för VM i handboll

Igår startade handbolls-VM sin turné runt om i Sverige. Det blir besök i alla de åtta VM-städerna samt i Stockholm. Världens störta handsydda handboll (172 centimeter i diameter) följer även med på turnén.

Turnén började igår i Stockholm och sista besöket blir den 26 novenber i finalstaden Malmö. Tillsammans med några av handbollsVM:s samarbetspartner kommer man att sprida information om handbolls-VM. Det kommer även vara en tävling där förstapriset är två finalbiljetter och en övernattning på hotell i samband med finalen den 30 januari 2011.


Missa inte
Att turnén kommer till Skövde den 22 November! Passa då på att besöka intersportbutiken i Vasaporten, där du kommer få en massa VM!


 

/Therese