fredag 26 november 2010

Regerande mästare

Frankrike är både regerande världsmästare, europamästare och olympiska mästare. Alltså finns det absolut anledning att frukta detta landslag, även fast de bara tagit 6 mästerskapstitlar totalt, och coachen Claude Onesta siktar på ännu en i sverige såklart.

Vi presenterar truppen

"Nu har förbundskapten Per Johansson släppt EM-truppen som ska försvara Sveriges färger i turneringen som spelas i Norge och Danmark, 7-19 december 2010. I den 16 tjejer starka truppen finns en Skövde HF-spelare: Therese Wallter. Dessutom finns det fler andra Skövdebekantingar i truppen, bland andra Linnea Torstensson.
 
Sverige spelar i grupp C i norska Larvik. Laget tar sig an Tyskland, 7 december, Ukraina, 8 december och Holland, 10 december. De tre främsta lagen i gruppen går vidare till mainround som spelas i Lillehammaer. Finalspelet avgörs sedan i danska Herning.
 
Sverige har deltagit i sex EM turneringar med följande resultat: 1994 sjunde plats, 1996, åttonde plats, 2002 femtonde plats, 2004 fjortonde plats, 2006 sjätte plats och 2008 nionde plats.
Hela truppen: Gabriella Kain, Cecilia Grubbström, Matilda Boson, Kristina Flognman, Isabelle Gulldén, Nathalie Hagman, Jessica Helleberg, Therese Islas Helgesson, Anna-Maria Johansson, Jamina Roberts, Sabina Jacobsen, Linnea Torstensson, Angelica Wallén, Therese Wallter, Johanna Wiberg och Annika Wiel Fredén."

Källa: 
http://www.handball2011.com/skovde/news

torsdag 25 november 2010

Intervju med Therese

Idag ringde jag, Viktor, upp landslagsspelaren tillika skövdebon Therese Wallter för att ställa några frågor om dam-EM i handboll bland annat.

Hur brukar du ladda upp inför landslagsmatcher? 
Jag brukar titta på klipp från motståndarnas matcher och kolla på deras taktik och spelstil, och se vad jag kan göra mot den typen av spel. Och så brukar jag vila och äta ordentlig mat.

Laddar laget upp tillsammans på något sätt?
Ja, vi har matchmöte två dagar innan match, då pratar vi om motståndarna och kollar på klipp. Sen har vi även en samling precis innan matchstart.

Har du spelat i landslag många gånger tidigare?
25 landskamper, har varit aktiv i landslaget i två år, jag har nästan gått på alla samlingar.

Är det något land du extra gärna vill slå, har ni någon nemesis så att säga?
Nej, det kan jag inte säga, bara de länderna i vår grupp. Jag känner inte att vi har någon nemesis, men jag har bara varit med i ett mästerskap tidigare så jag vet inte så jättenoga.


Tack så mycket Therese och lycka till!
Det var så lite, tack och ha det så bra!

Bild snodd från google

Uppdatering!

Vad pågår i The Game Incubator just nu? Här är ett sammandrag av det nya nyhetsbrevet skrivet av allas vår Sebastian Badylak.

Swedish Game Conference blev en stor succe. De har fått många responsemails, bara positiva.

The Game Incubator har nu ett eget forum. Det är tänkt att vara den primära nyhetskällan inom nätverket.
I brevet står också om att det finns affärsmöjligheter i forumet.

Man kan låna ipad, ipods och mac minis från Sebastian Badylaks kontor.

The Game Incubator har skaffat flera operativsystemslicenser, bland annat iOS Pro och Android Pro.

Nicklas Dunham befinner sig i Lyon och raggar upp stora spelföretag för samarbete med the game incubator network. Ett sammandrag hur det gick kommer i forumet när han har kommit hem igen.

I hyhetsbrevet står också att Pieces Interactive har utvecklat en app som visar upp vad spelföretagen i TGI har att erbjuda. Den används med fördel i affärssammanhang och i officiella events. Appen heter The Demonstrator.

TGI har fått en ny logga också som synes. Snygg va?

/Viktor