fredag 14 januari 2011

Sålt 50000 exemplar

Ludosity Interactive har ännu en gång nått framgång. Under jul så lyckades de sälja sitt spel Bob Came in Pieces i 50000 exemplar. De har inga planer på att släppa spelet som konsollspel just nu men kommer det en bra deal så tvekar de inte en sekund. Joel som är VD jobbar med att få ut spelet i fler distrubitionskanaler. Garden Gnome Carnage är ett annat populärt spel som Ludosity har skapat. De jobbar även med att göra en version till iphone. Det var tråkigt nog någon som gjort en kopia av spelet till Iphone men som tur är har Appstore tagit bort spelet. Joel tycker det är riktigt tråkigt att det finns människor som gör på det viset. Ludositys största projekt just nu är ett nytt spel som ska släppas som PC och konsoll. Det är hit den mesta av tiden går, det är ett äventyrsspel som är uppbyggt av episoder, litegrann som Zelda. Vi ser fram emot att få se hur det blir med alla projekt de har i luften just nu och önskar de all lycka!

Ludosity Interactive's hemsida:





/ Elin

Match mot Slovakien

Imorgon är det dags för Sverige att spela sin andra match i detta VM. Motståndet står Slovakien för. Det kommer bli en spännande och hård match och båda lagen kommer vara taggade till max. Vi ser fram emot att se ett taggat och intensivt spel från Sverige imorgon. Matchen börjar 18.15 och sänds i TV4.
Vi önskar vårt svenska landslag ett stort lycka till!

/ Elin

Vad händer i helgen?

Vad händer mer i Skövde den närmsta tiden förutom handbolls-VM då? Jo, flertalet spektakulära konstutställningar, revyn "All Shook Up" och Musik i S:ta Helena Kyrka bland annat. Kolla gärna in http://www.vastsverige.com/sv/skovde/evenemang/ för fler aktiviteter!

/Viktor

President's Cup

Den del av VM som är i Skövde kommer spelas mellan den 22 – 24 januari. Evenemanget i Skövde kallas för President’s Cup och det är matcher om placeringarna 13, 14, 15 och 16. Lördag den 22 januari spelas två matcher, en match klockan 14.00 varav en 16.30. Biljettpriset ligger på 150 kr och då är båda matcherna inkluderade. I dessa matcher avgörs det vilka som ska gå till finalen i President’s Cup och vilka som ska spela om platserna 15 och 16. Måndag den 24 januari avgörs finalen (13: onde och 14: onde placering) i President’s Cup samt placeringen 15: onde och 16: onde plats. På måndagen ligger biljettpriset på 200 kr och även här är båda matcherna inkluderade.

Köp biljetter på http://www.ticnet.se/index.php
eller på turistbyrån här i Skövde.


/ Elin

Grattis Sverige

Igår vann Sverige VM-premiären mot Chile, men experterna var inte nöjda med det svenska spelet. Trots att Sverige vann med tio mål så hade nog alla hoppats på större siffror men framförallt bättre spel mot det bottenrankade laget Chile. Oscar Carlén lägger inte så mycket energi på att många är missnöjda med deras insats,” Det är klart att det blir lite oangenämnt med ett sånt lag som Chile, som ska vara så pass mycket sämre än vad vi är. Man kan inte tillfredställa experterna i en sån här match.” säger Carlén i TV4. Spelarna blickar framåt mot lördagens match och det gör även vi!

/ Elin

Så gick Matchen mellan Sverige och Chile

Här kommer jag med en kort sammanfattning om gårdagens handbollsmatch!

En av Sveriges nyckelspelare Jonas Larholm var sjuk igår och blev därför utesluten från gårdagens match. Men ändå vann Sverige med resultatet 28-18.

Sportkommentatorn Magnus Wislanders kommentar om första halvlek:
"Om vi bortser från den darriga inledningen, så har vi släppt in lite mål, försvarsspelet har varit aggressivt och anfallsspelet bra. Det har varit helt okej för att vara första matchen mot ett sånt här lag. Men jag vill ha lite mer mål, lite skral målskillnad med 15-8"


Andra Halvlek:
"Helt okej i början av andra och sen lite oskärpa. Helhetsintrycket är godkänt men ändå lite darrigt"
 
Oskar Carlén fick två utvisningar under första halvlek men kom tillbaka och gjorde ett supermål under andra halvlek.

Det börjar bra för Sverige iallafall!
/Emilie

torsdag 13 januari 2011

President's Cup

Den del av VM som är i Skövde kommer spelas mellan den 22 – 24 januari. Evenemanget i Skövde kallas för President’s Cup och det är matcher om placeringarna 13, 14, 15 och 16. Lördag den 22 januari spelas två matcher, en match klockan 14.00 varav en 16.30. Biljettpriset ligger på 150 kr och då är båda matcherna inkluderade. I dessa matcher avgörs det vilka som ska gå till finalen i President’s Cup och vilka som ska spela om platserna 15 och 16. Måndag den 24 januari avgörs finalen (13: onde och 14: onde placering) i President’s Cup samt placeringen 15: onde och 16: onde plats. På måndagen ligger biljettpriset på 200 kr och även här är båda matcherna inkluderade.

/ Elin

All shook up

Vet ni vad? I Skövde Kulturhus kan ni se musikalen All shook up som hade premiär trettondagsafton. men ni kan fortfarande se den då den kommer spelas åter ett par gånger mellan 15-23 Januari!

Musikalen är skriven av Joe di Pietro och innehåller låtar som Jailhouserock, don't be cruel och fler kända låtar.

gå in på http://www.vastsverige.com/sv/skovde/products/99516/All-Shook-up/ om du vill ha mer info.
Boka kan du göra här http://sale.se.iticket.com/arrangements/index.iticket?companyId=3204&searchString=SHOOK

/Emilie

Morgondagens Spelschema

Imorgon blir kommer det spelas 11 matcher i Göteborg, Malmö, Lund, Norrköping och Kristianstad.

Frankrike - Tunisien 14/1 18.00 Kristianstad

Tyskland - Egypten 14/1 18.15 Lund

Spanien - Bahrain 14/1 20.15 Kristianstad

Island - Ungern 14/1 17.00 Norrköping

Norge - Japan 14/1 19.10 Norrköping

Österrike - Brasilien 14/1 21.30 Norrköping

Kroatien - Rumänien 14/1 18.00 Malmö

Danmark - Australien 14/1 20.15 Malmö

Serbien - Algeriet 14/1 20.45 Lund

Korea - Argentina 14/1 18.15 Göteborg

Polen - Slovakien 14/1 20.15 Göteborg

/Viktor















Lycka till

Vi vill önska våra Skövdespelare Johan Sjöstrand, Robert Arrhenius och Fredrik Larsson lycka till i VM-turneringen. :)

Sveriges matcher

Som ni redan vet så börjar Handbolls VM idag och det är Sverige som inviger i en match mot Chile. Nedan kan ni se alla Sveriges matcher i gruppspelet. Vi önskar stora lyckoönskningar till vårt svenska landslag.

13 januari 20.10
Sverige – Chile

15 januari 18.15
Sverige – Slovakien

17 januari 20.15
Sverige – Korea

18 januari 20.15
Sverige – Argentina

20 januari 20.15
Sverige - Polen

Alla Sveriges matcher sänds i TV4

Hela spelprogrammet:
http://www.handboll.info/sv/Landslag/HerrarA/VM2011/Spelprogramtabeller/#GD

/ Elin

Kul fakta inför handbolls-VM i Norrköping/Linköping

Det du inte visste..

Det finns sex lag i B-gruppen, i två av dessa sköts coachingen av svenskar. Österrike har Magnus Andersson och Robert Hedin coachar Norge!

Invigningen i Norrköping sköts av landshövdingen i Östergötland, Elisabeth Nilsson.

Det kommer att finnas 125 skribenter, fotografer, TV och radiorepresentanter på plats i Norrköping/Linköping. Också ett 40-tal tekniker kommer vara på plats.
Totalt har vi ca1200 engagerade medierepresentanter i samtliga spelstäder för handbolls-VM 2011!

Där hade ni något att tugga på!

/Emilie

HANDBOLLS VM 2011

Ikväll inviger Sverige Handbolls VM med att spela mot Chile. Det blir spännande att se vad de svenska herrarna har att komma med. Kan de ta sig lika långt som damerna? Matchen börjar 20.10 och sänds i TV4. Det blir en maffig match så missa för allt i världen inte detta!

/ Elin

Nationerna i VM

Tja! Som du säkert vet börjar handbolls-VM ikväll, så vi kommer skriva lite extra om det idag. Här är lite info om nationaliteterna i VM.
Samtliga fem världsdelar är representerade. Från början, i kvalet, deltog hela 165 nationer men nu i huvudturneringen finns bara 24 kvar. I VM hittar vi 14 nationer från Europa, en från Oceanien och tre från Afrika, Asien och Amerika. Arrangörslandet är såklart Sverige, och regerande mästare är Frankrike. Det förra världsmästerskapet spelades i Kroatien 2009 och nästa kommer äga rum i Spanien 2013.

/Viktor