fredag 10 december 2010

Sveriges fortsatta väg i EM

Snart är grundomgången i EM färdig spelad. Att Sverige går vidare är redan klart, nedan är deras väg till semifinal baserat på att de vinner matchen ikväll mot Holland. Första matchen Sverige kommer spela i huvudrundan är mot antingen Norge eller Ungern beroende på vem som vinner av de båda lagen. Första matchen i mellanundan spelas den 12 december. Match nummer två i huvudrundan möter de Frankrike eller Slovenien beroende på vem som vinner i det mötet. Match nummer två i mellanrundan spelas den 14 december. Sista matchen i mellanslutspelet möter de det lag som förlorar mellan Norge och Ungern. Den sista matchen i huvudrundan spelas 15 december. Hur det går för Sverige och de andra lagen spelar roll för vilka de kommer möta i en eventuell semifinal och final. Ovanstående är baserat på att Sverige vinner sin match ikväll mot Holland.
Lycka till tjejer!

/ Elin

Julmarknad, bilder

Som vi nämnt tidigare här i bloggen är det julmarknad idag här på GSP. Så här ser det ut!:)


Lägg till bildtext
/ Viktor

TJA

Här är hela den svenska truppen!

Målvakter
Dan Beutler, SG Flensburg-Handewitt
Mattias Andersson, TV Grosswallstadt
Per Sandström, Hamburg SV
Johan Sjöstrand, FC Barcelona
Andreas Palicka, THW Kiel

Vänster 6
Jonas Källman, Renovalia Ciudad Real
Fredrik Petersen, Bjerringbro
Robert Johansson, IK Sävehof

Höger 6
Niclas Ekberg, AG Håndbold
Jan Lennartsson, AAb Håndbold
Mattias Zachrisson, Eskilstuna Guif

Mitt 6
Mattias Gustafsson, TuS N-Lubbecke
Robert Arrhenius, CAI Bálonmano Áragon/THW Kiel
Tobias Karlsson, SG Flensburg-Handewitt
Magnus Jernemyr, FC Barcelona
Nicklas Grundsten, BM Granollers
Andreas Nilsson, IFK Skövde

Vänster 9
Jonas Larholm, AAB Håndbold
Kim Ekdahl du Rietz, Lugi
Jonathan Stenbäcken, IK Sävehof
Rickard Lönn, Redbergslids IK

Mitt 9
Dalibor Doder, GW Minden
Lukas Karlsson, KIF Kolding
Fredrik Larsson, CAI Bálonmano Áragon
Robin Andersson, Eskilstuna Guif

Höger 9
Kim Andersson, THW Kiel
Oscar Carlén, SG Flensburg Handewitt
Johan Jakobsson, IK Sävehof

Kul att skövdespelaren Andreas Nilsson kom med. I 28-mannatruppen ingår även ett par gamla IFK:are, nämligen Johan Sjöstrand, Jonas Källman, Mattias Gustafsson, Robert Arrhenius och Fredrik Larsson. 

källa: http://www.handboll.info/

/Viktor

Sverige-Holland

 Dem svenska damerna har hittills full pott i EM. De är redan klara för mellanrundan men frågan är om dem går ut med tre vinster. Det får matchen ikväll avgöra!

Missa inte matchen ikväll som går på tv4 17.45 (Sverige-Holland). Missa inte heller Tyskland-Ukraina som går klockan 19.45!


/Therese

torsdag 9 december 2010

Västtågen

Västtrafik, Hallandstrafiken och Jönköpings Länstrafik har startat ett samarbete vid namn Västtågen. Samarbetet gör det enklare för dig som resenär att resa runt i dessa områden. Eftersom Västtrafiks biljetter och laddningar dessutom funkar i Halland och Jönköping. Smart och smidigt tycker vi!

Mer tid till din julshopping

Elins Esplanad förlänger sina öppettider till 20.00 på vardagar, fram till jul. Så att du kan få mer tid till att handla julklappar! Dessutom, den 22 december kommer det vara julklappskväll, vilket betyder att Elins Esplanad har öppet till klockan 22 och bjuder på finstämd julmusik och gratis paketinslagning! Missa inte detta!


/Therese

OFFICIELLA VM-LÅTEN

Igår släpptes den officiella låten till Handbolls VM i samband med World Cup i Malmö Arena. Det är Arash som har gjort den och namnet på låten är Glorious. Här kommer en länk till när den för första gången spelades officiellt. Lyssna och se vad du tycker!

/ Elin

Förändring på GSP

Idag är det ommöblering här på gothia science park! spännande va? Så här ser det ut.
Work in progress.

Anna-Maria dukar inför jullunchen i ett ommöblerat rum.

Vi har fått en soffa och en fåtölj!

 


Utanför står det lådor uppställda. Hoppas på julklappar till mig.
 /Viktor

Inte långt kvar!

Tiden går fort! i slutet av december-början av januari släpps bloodline champions! håll utkik ;)

/Emilie

Julkonsert med fri entré

Idag (torsdag) klockan 19.00 på Skövde kulturhus kommer det vara en julkonsert med Musikskolan. I konserten medverkar mindre esembler och solister med stråkar, blås och sång. Programmet kommer att innehålla julmusik!

För dig som är intresserad av att gå på denna jukonsert så är det även fri entré!



/Therese

Julmarknad på Gothia Science Park

Vad ska jag säga? Börjar helt enkelt såhär.. konferensrummet Magnolian i Växthuset, be there!! Om ni är intresserade av möbler och elektronik förståss ;)
För den 10/12 Fredag är det julmarknad här på Gothia Science Park. Inlämning och avhämtning i Magnolian senast fredag morgon 8:30! det som blir kvar tas till tippen eller till Gengåvan. Har ni frågor, kontakta anna@gsp.se
/Emilie

Julutställning

För dig som är intresserad så kommer det vara en julutställning på Slöjdens hus bland annat idag (torsdag) och Lördag. Utställningen är arrangerad av Skaraborgs Hemslöjdsförening. Föremålen som ingår i utställningen kommer dessutom vara till salu!

Mer om vilka dagar som utställningen kommer att vara hittar du på: http://www.vastsverige.com/sv/skovde/products/104150/Julutsallning-pa-Slojdens-Hus/



/Therese

Förlust för herrarna

Herrlandslaget slutade på andra plats i World Cup turneringen som avgjordes igår i Malmö Arena. De förlorade matchen mot grannen Danmark trots att de ledde i halvtid. Slutresultatet blev 34-28, i halvtid var poängställningen 16-17. Vi blickar framåt och hoppas att VM i januari blir en stor framgång och önskar dem ett stort lycka till. I samband med matchen igår spelades den officiella VM-låten för första gången. Kommer ett litet inlägg om den och eventuellt en liten länk senare, håll ut.

/ Elin

Jul på 1700-talet

Är du nyfiken på hur julen firades på 1700-talet?

I helénsstugans storstuga visas hur julen firades på 1700-talet. Öppna spisen sprakar och ulkorven står på bordet. I den tillbygda kammaren från 1860-talet så får du se hur julen såg ut på 1800-talet. Detta håller på mellan 9 december och 9 januari, så du kan titta hur många gånger du vill och när du vill!

Vill du veta mer? Gå in på: www.skovde.se/stadsmuseum

 

/Therese

FANTASTISK START FÖR SVERIGE

Sveriges damer har fått en fantastiskt fin start på EM i Norge. Premiär matchen mot Tyskland i tisdags vann de med två bollar och matchen mot Ukraina igår vanns även den med större marginal. Sverige är klara för vidare spel i EM men frågan är bara om Sverige lyckas gå ut i mellanrundan med fullpott. Det avgörs imorgon, fredag, i matchen mellan Sverige och Holland. Den sänds i TV4 klockan 17.45. Missa nu inte detta!

/ Elin

Ännu mer julmys

Om du vill mysa till det lite extra nu till jul så är inte en julshow helt fel! Den 17 december är bland annat Julkonserten 2010 – vår jul i Arena Skövde. De tre S:en Sanna, Shirley och Sonja genomför julkonserten tillsammans med Björn Kjellman och Brandur Enni under ledning av Robin Svenssons 8-mannaband. Gästartis är Måns Zelmerlöw!

Mer information hittar du på:


Biljetter kan du köpa på www.ticnet.se eller på Skövde Turistcentrum.


/Therese

Julmarknad i Skövde!

På lördag blir det julstämmning i Skövde kulturhus klockan 10-16! Det kommer bli en mysig julmarknad med ett 50 tal bord, där du kan handla såväl hembakat godis som traditionellt hantverk av högsta kvalitet! Det kommer även vara ett antal uppträdanden som du inte vill missa!

Dessutom så kommer jag och min klass från media stå och sälja alltifrån gott julgodis till nybakat bröd! Det vill ni inte missa!


 

/Therese