fredag 12 november 2010

GSP genom åren

Som Elin skrev förut så blev det tårta imorse och en massa firande fortsätter ikväll.
Gothia Science park har växt en hel del sedan det startade 1998 med namnet Göta Kreacenter AB. Med samarbete med högskolan i Skövde har de växt sig större och större genom åren. Trots den stora IT-kraschen lyckas ändå Skövde företagspark förse Gothia Science Park med välbehövliga lokaler. 2001 börjar företag som Asitis och Crepido flytta in i nyrenoverade tegelbruket.
Bland utvecklingen och inflyttningarna börjar det uppstå trångbeboddhet och en ny byggnation påbörjas. 2004 invigs växthuset, men på grund av stor tillväxt i bolagen uppstår brist på lokaler åter igen. 2007 tas drivbänken i bruk, och 2009 står även Portalen färdig för forskning och näringsutveckling.

Det har fortsatt framåt och Gothia Science Park blir bäst i Europa på att stödja entreprenörskap! 13 maj 2009 vinner Gothia Innovation European Enterprise Awards.
Entreprenörerna uppmärksammas också med Gothias Entreprenörspris. 2008 var det Västgöta-Data AB som prisades och året därefter InExchange AB. I år 2010 blev det dataspelsföretaget Stunlock Studios som belönades.
Bara för drygt tre veckor sen fick GSP finbesök av kronprinsessparet då de visade upp spel och demonstrationer.
Mycket har skett genom åren och vi alla hoppas att det fortsätter växa med kvarstående traditioner som morgonfikat då alla företagen kan samlas varje dag för att umgås och diskutera. 


Skövde Filmfestival

Denna vecka har det varit filmfestival här i Skövde. Det visas flera filmer varje dag och ikväll visas Welcome, Away We Go, Invictus – De oövervinnliga och Thirst. Filmerna startar klockan 16.30, 18.30, 20.30 och 23.00 i nämnd ordning ovanför. För att få information om biljetter och eventuella åldergränser surfa in på filmfestivalens hemsida nedan!

Festivalen håller på till och med 14/11.

/ Elin

Gamex 2

Den andre vi pratade med var Joel Nyström, VD för Ludosity Interactive.

Vad fick erat företag ut av mässan?
Det var kul att se folk spela spelet. Framför allt var den en far och en son som stod jättelänge och spelade igenom hela Mama & Son: Clean House ända till bossen och de gjorde high fives och såg ut att ha jättekul.

Var det någonting på mässan som inspirerade er?
Ja, det var ju att se folk spela spelet, det var inspirerande.

Hade ni trevligt?
Ja det hade vi, men jag fick stå upp i fyra dagar i sträck och leverera samma lines. Det var bland det jobbigaste jag gjort.

Bilder från 10årsjubileet!

 Här kommer vår fotograf Viktor's bilder från tårtkalaset på 10-årsjubileet här på Gothia Science Park.

Tårtan var jättegod. Lite för tråkig för ett maxbetyg, men hade den t.ex svävat eller blinkat hade den fått en tia.

Här ser vi personalen njuta av den högst ätbara tårtan.

I kväll kommer showkanalen uppträda inne på Portalen som sagt. Jag gick backstage för att dokumentera förberedelserna inför kvällen. Där träffade jag teknikerna Andreas Ohlsson och Johan Thunberg som var så vänliga att bjuda på en ljusshow.

/Viktor

Hejdundrande fest

10 tioårsjubileet kommer inte bara att firas med tårtkalas. Ikväll kommer det att vara en hejdundrande fest i Portalen för att fira 10 fantastiska år. Showkanalen kommer för att uppträda och trerättersmeny kommer att serveras. Senare under kvällen kommer dansgolvet att plockas fram (bord plockas bort) och det blir dans tills jubileumsfesten är slut.

Det är drygt 150 st specialinbjudna gäster som kommer och vi hoppas att alla får en härlig kväll.

/ Elin

2010 – Gothia Science Park 10 år

I år firar Gothia 10 års jubileum och detta firades med tårta tillsammans med den dagliga frukosten klockan halv nio i både Portalen och i Växthuset. Jag och Emilie provsmakade tårtan som kom från ICA Maxi här i Skövde. Tårtan var god och stämningen väldigt bra.


Tårtan som var ytterst god!



 Växthusets café med tårtkalas!

/ Elin


torsdag 11 november 2010

Gamex!

Vi intervjuade några av företagen som var närvarande på Gamex och Swedish Game Conference.
Vi publicerar en intervju om dagen, och först ut är Jonas, VD för Piktiv AB.


Vad fick erat företag ut av mässan?
Det var intressant att höra hur andra tänkte kring marknadsföring.

Var det någonting på mässan som inspirerade er?
Ja, talaren Adam Boyle var inspirerande.

Hade ni trevligt?
Ja.

Gamex - spelföretag från Skövde

Vill du se lite av spelföretagen från Skövde när de var på Gamex? Bland annat Coffee Stain Studios visar upp sitt spel! Klicka på länken nedan för att se några fler spelföretag från Skövde (Gothia Science Park) visa upp sina spel!


 

MVH Therese

TIME TO FIGHT-SKÖVDE


Hej allihop, ville dela med mig av en nyhet. Lördagen 20 november är det Time To Fight i Valhall-Skövde. Professionella fighters möts i 12 k1 matcher(5 ronder i varje) och här används inga skydd!
Det bjuds på live hip-hop uppträdande och ni har alkoholrättigheter under hela kvällen. 18+ är det som gäller och start 18:00 ;)

Verkar intressant?
Lite mer info kan ni bl.a. hitta hos sponsorerna http://www.rockadolly.se/evenemang-1526647
  
/Emilie

Julklappstips


Idag har vi vart på spaning i Commerce! Vi lade märke till H&M som hade gjort väldigt snyggt i butiken måste jag säga. Starka färger och neonljus gillas stort! Upptäckte också att de ändrat sortimentet en del och såg faktiskt en hel del snyggt.
Passade på att spana lite efter bra julklappar och visst hade Skövde en massa att erbjuda för alla! Några julklappstips från mig till er som ni hittar i Skövde:


Tofflor i alla möjliga färger och form

 











Mysiga filtar
 











Snygga Korsetter och nattlinnen 

 












Stort sortiment av skönhetskit (parfymer, lotioner, rengöring) både för honom och henne

Sköna designkuddar












Nintendo Wii Red Limited Edition 

 










Böcker för både barn och vuxna

Isskrapa till bilen med inbyggd vante

Morgonrock för han och hon




 
 





















Högklackat läppglans 


HTC Desire HD













/Emilie

Gamex – Super Mario 25 år!

Var du inte på Gamex, men är nyfiken på hur det såg ut? Eller var du där och kanske kom med i nyheterna?

Kolla klippet från nyheterna. Klicka på länken nedan.



/Therese

Swedish Game Conference

Lyssnar just nu på vad som har sagts från Swedish Game Conference (http://www.sverigesradio.se/) Bland annat så pratar Anton Westberg från företaget Coffee Stain Studios om ett spel som de har utvecklat till läsplattan Ipad. Dels lite prat om facebook har blivit en potentiell språngbräda för dataspelsbranshen. Mycket prat om framtiden för spel och så vidare.

Vill du också lyssna? Klicka på länken nedan.


Det finns även ett klipp från tv4 från Swedish Game Conference, för dig som vill se lite hur det såg ut. Klicka på länken nedan för att komma till klippet.



/Therese

Bilder från Skövde

Idag har vi varit i Skövde city och kollat på julklappstips och letat saker att skriva om. Jag, Viktor, tog även lite bilder på ett snötäckt skövde.

Snart är julen här!

Julen närmar sig och det kanske är dags för julklappar och julpynt? Dra till Skövde, i Commerce och Elins Esplanad hittar du det mesta, hårda som mjuka paket och så klart, en massa pynt!


/Therese

Gamex – galet lyckad

Vi pratade nyss med Sebastian Badylak och bad honom berätta lite om spelmässan Gamex, som var i helgen. När vi ber Sebastian berätta lite om Gamex möts vi av ett leende, redan då inser vi att mässan var lyckad!

Enligt Sebastian och sannolikt många andra så var mässan mycket lyckad. Sebastian nämner att de hade en jäkligt snygg monter som fångade intressen från många håll. De visade upp fyra spel som många prov-spelade flera gånger om, det var helt galet berättade Sebastian.

En sak som inte var så väntad var att det var många ungdomar som intresserade sig för dem, då de hade tänkt sig en bredare målgrupp, men detta sågs inte som något negativt, speciellt inte när det var första gången för dem. I allmänhet tycker Sebastian att mässan var riktigt lyckad, dessutom så är mässan planerad för nästa år och då tror han att den kommer att bli ännu större!

Vi passade även på att be Sebastian berätta lite om Swedish Game Conference som var i Tisdags.

Han är mycket nöjd och han tycker att alla andra verkade likaså. Det kom fler besökare än väntat, cirka 211 personer. Sebastian är mycket nöjd och tycker att det var riktigt bra talare och de kommer sannolikt att satsa på en repris!

Gamex och Swedish Game Conference var alltså helt enkelt väldigt lyckat!



/Therese, Emilie och Viktor

Vinterparadiset Billingen

Billingen ligger endast två kilometer från Skövde centrum och erbjuder mängder med vinteraktiviteter för dig, allt från längdåkning, utförsåkning, skridskoåkning, pulkaåkning till promenader, ja, lite av allt alltså! Billingen är ett vinterparadis för alla!

/Therese

Sverige-Kroatien i Arena Skövde!

Den 4:e december är det damlandskamp i handboll, Sverige mot Kroatien, i Skövde Arena inför EM i handboll damer, som kommer att avgöras i Norge och Danmark den 7-19 december.

Vill du köpa biljett?



/Therese