fredag 12 november 2010

GSP genom åren

Som Elin skrev förut så blev det tårta imorse och en massa firande fortsätter ikväll.
Gothia Science park har växt en hel del sedan det startade 1998 med namnet Göta Kreacenter AB. Med samarbete med högskolan i Skövde har de växt sig större och större genom åren. Trots den stora IT-kraschen lyckas ändå Skövde företagspark förse Gothia Science Park med välbehövliga lokaler. 2001 börjar företag som Asitis och Crepido flytta in i nyrenoverade tegelbruket.
Bland utvecklingen och inflyttningarna börjar det uppstå trångbeboddhet och en ny byggnation påbörjas. 2004 invigs växthuset, men på grund av stor tillväxt i bolagen uppstår brist på lokaler åter igen. 2007 tas drivbänken i bruk, och 2009 står även Portalen färdig för forskning och näringsutveckling.

Det har fortsatt framåt och Gothia Science Park blir bäst i Europa på att stödja entreprenörskap! 13 maj 2009 vinner Gothia Innovation European Enterprise Awards.
Entreprenörerna uppmärksammas också med Gothias Entreprenörspris. 2008 var det Västgöta-Data AB som prisades och året därefter InExchange AB. I år 2010 blev det dataspelsföretaget Stunlock Studios som belönades.
Bara för drygt tre veckor sen fick GSP finbesök av kronprinsessparet då de visade upp spel och demonstrationer.
Mycket har skett genom åren och vi alla hoppas att det fortsätter växa med kvarstående traditioner som morgonfikat då alla företagen kan samlas varje dag för att umgås och diskutera. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar